onsdag, maj 06, 2009

Rutten balsa, finns det?

Med ett kirurgiskt ingrepp med skalpellen påbörjas undersökningen om varför motorn lossnar. Ja, jag har ju inte tappat den, men brandväggen går inte att få fast i uppekant.

Träet ser misstänkt gult ut. Man blir fet om fingrarna när man tar i biten. Klämmer du till lite, blir du extra fet. Bra om man har torra händer. Dåligt om man försöker att limma fast något i biten. Som en motor, t ex.

Klämmer man mycket, som här i skruvstädet, så sipprar det faktiskt fram olja. Kanske skulle kunna pressa hela modellen och tjäna mig en hacka. Eller elda upp den, borde ge mycket energi.

Så, inget att spara på, bort med hela överdelen. Nu ska här byggas en box som fördelar belastningen från motorfästet bakåt i maskinen. Allt kan inte hänga brandväggen.

Jag har lite hårdbalsa liggande i grova dimensioner som jag köpt hos slöjddetaljer. De har även balsa i grov plank hemma i bland. Funderar på att tillverka nåt slags plywood av dessa. Har just klyvt upp en 10 mm skiva med japansågen. Funkade riktigt bra. Nu ska det hyvlas, limmas, sågas och funderas. Dags för lite seriös balsa-bashing. Det var länge sen sist.

Inga kommentarer: