söndag, januari 29, 2012

Allvarligt radiofel

Förra söndagen utspelades någon form av avsiktlig gubbcombat. Det kunde ju naturligtvis bara sluta på ett sätt. Hur det började, får nog kanske Anders själv berätta vid tillfälle. Men det slutade med att jag tappade min radio ganska hår i golvet, med spakarna neråt.

Den blev obrukbar.

Tills nu, denna tidiga söndagmorgon då det var dags för nytt inomhusflyg. Ganska snart visade det sig att det fattades en bussning i ena axeländan till höjdroderspaksaxeln, eller vad den nu kan tänkas heta. Undrar om den heter "gimbal".

I alla fall, paniken närmade sig allteftersom klockan tickade mot tio. Ska jag ge upp, beställa reservdelar, och vänta en vecka eller så. Eller ska jag försöka tillverka en bussning som passar sådär lagom bra?

Här syns väl tydligt var bussningen saknas?För att leta igenom radions innanmäte skruvar jag isär den mer och mer. Hjälp! Sånt här ska inte ske under stress. Jag gick upp tog en kopp kaffe för att lugna ner nerverna en aningOch när jag kommer ner i hobbyrummet, så är det första jag ser, under bordet bland sågspån och skräp, en bussning! Fantastiskt! För en gångs skulle lite tur! Dit med bussning och skruva ihop radion och bara komma en aning för sent till dagens inomhusflyg. Som inte inte var bokat. Men kul ändå. Fast det är en helt annan historia.
Posted by Picasa

Inga kommentarer: